NEP / MEDIATEC förvärvar Musikbygget i Åre AB

Här kan du posta nyheter om vad som händer inom ljud & ljus världen.
Användarvisningsbild
Eric Hising
PAR-36
PAR-36
Inlägg: 229
Blev medlem: ons 19 apr 2006, 07:45
Presentation: Frilansande ljudtekniker som gjort både det ena och det andra...... och det tredje.
Ort: Stockholm
Kontakt:

NEP / MEDIATEC förvärvar Musikbygget i Åre AB

Inlägg av Eric Hising »

https://news.cision.com/se/mediatec/r/m ... 8,c2488688" onclick="window.open(this.href);return false;


TO, APR 05, 2018 16:56 CET
PITTSBURGH, UNITED STATES OCH KUNGÄLV, SVERIGE (3 april 2018) — NEP Group Inc

(‘NEP’) tillkännagav idag via sitt dotterbolag Mediatec Solutions följande:
Åre har blivit en allt viktigare plats för företagsevenemang. Regionen har investerat mycket resurser för att göra området mer attraktivt varje år. Mediatec har redan samarbetat med Tomas Ling och Musikbygget vid många tillfällen och har nu enats om att förvärva verksamheten. Det finns uppenbara synergier med förvärvet där vi hamnar i en mycket bra position som samarbetspartner till Alpina VM och Skidskytte VM som skall gå av stapeln i Åre och Östersund i februari och mars 2019. Dessutom ger det oss en möjlighet att jobba mot Trondheim och Östersund som marknader och en tydlig lokal förankring i mellersta Sverige. Musikbygget kommer ändra namn till Mediatec Åre.


Musikbygget kommer ändra namn till Mediatec Åre.
”Förvärvet kommer att vara Mediatecs nordligaste kontor,
som specialiserat sig på vinterevenemang,” säger Kenneth Paterson, Mediatec CEO.
"Det här är en bra lösning för att få fler resurser för levande evenemang i vårt affärsområde, säger Tomas Ling, Musikbygget CEO. "Mediatecs stora nätverk ger också möjlighet att arbeta utanför vår vanliga region under lågsäsong och blir en mycket bra bas för att nå ut med lösningar för marknaden i norra Norge. NEP och Mediatec har ett mycket gott rykte och jag ser fram emot att arbeta inom Mediatec från och med nu "
, tillade Tomas.

"Tillägget av Musikbygget överensstämmer med den bredare strategin för NEP / Mediatec för att fortsätta expansion på nya områden", säger Kenneth Paterson, Mediatec CEO. "Förvärvet kommer att vara Mediatecs nordligaste kontor, som specialiserat sig på vinterevenemang och därigenom gör det möjligt för oss att erbjuda live events med logistiska fördelar på ett nytt och viktigt område."

Denna transaktion slutfördes den 3 april 2018.

NEP Kontakt:
Susan Matis
Director of Marketing
Tel: +1 412-423-1339
Email: smatis@nepinc.com

Mediatec Solutions Kontakt:
Kenneth Paterson
CEO
Tel: +46 104540003
Email: kp@mediatecgroup.com

Om NEP
I över 30 år har NEP varit en världsomspännande outsourcad teknisk produktionspartner som stödjer premiumproducenter av levande sport, underhållning, musik och företagsevenemang. Våra tjänster omfattar fjärrproduktion, studioproduktion, ljudlösningar, Host-broadcasting, premiumspel, post-production och innovativa programvarubaserade mediahanteringslösningar. NEPs 3000+ anställda drivs av en passion för överlägsen service och fokus på teknisk innovation. Tillsammans har vi genomfört produktioner i över 85 länder på alla sju kontinenterna. NEP har huvudkontor i USA och kontor i 22 länder. För mer info, besök http://www.nepgroup.com" onclick="window.open(this.href);return false;.

Om Mediatec
Mediatec Solutions har med över 30 års erfarenhet i branschen vuxit till att bli ett av de största företagen som erbjuder avancerade lösningar för företag, nöjes- och sportevenemang i Europa och hela världen. Lösningarna är ”turn key”, vilket innebär att vi kan erbjuda projektledning, audio, video, ljus och transport lösningar för alla stora evenemang. Mediatec är också en global leverantör av Digital Signage-lösningar med många kända kunder inom detaljhandel och fordonsindustrin världen över. Sedan april 2015 har Mediatec varit en del av NEP: s globala nätverk. För mer information, besök http://www.mediatecgroup.com" onclick="window.open(this.href);return false;.

Om Musikbygget
Företaget har tillhandahållit tekniska lösningar för konferenser, evenemang, konserter, mässor och sportevenemang i över 20 år med återkommande kunder som bästa referenser. Besök http://www.musikbygget.com" onclick="window.open(this.href);return false;.

Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
Inlägg: 4169
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02
Presentation: En glad prick som gillar att må bra och leva livet

Re: NEP / MEDIATEC förvärvar Musikbygget i Åre AB

Inlägg av Nicke Löfgren »

Riktigt skoj :D :D :D :D :D :D

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst