Riksteatern söker turnerande ljudtekniker

Här kan du söka personal för anställning eller tillfälliga uppdrag.
Karin Morell Hammarsten
Rookie
Rookie
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 31 mar 2017, 13:01
Presentation: Jobbar som personalspecialist på Riksteatern. Jobbar med rekrytering av ljud och ljustekniker och belysningsmästare.

Riksteatern söker turnerande ljudtekniker

Inlägg av Karin Morell Hammarsten »

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter: Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).
Vi söker nu en kompetent person för att arbeta tillsammans med oss på LLB.

Vad innebär tjänsten?
Som turnerande ljudtekniker ingår du i den styrka som bemannar Riksteaterns olika scenkonstproduktioner.
När du är placerad på en produktion ansvarar du för ljudarbetet, på vissa produktioner ansvarar du även för ljus och bild, under repetitioner och turné. Mellan produktionerna arbetar du med enhetens övriga uppdrag på hemmaplan, deltar i fortbildning och utveckling och planering av kommande produktioner.

Vad är viktigt för rollen?
Du är utbildad inom eller har dokumenterade kunskaper, och arbetslivserfarenhet av ljudteknik för teater såväl som musik. Du har goda programmeringskunskaper i Qlab och använder obehindrat analoga såväl som digitala ljudsystem samt tillhörande kringutrustning såsom myggor och trådlösa system. Du har goda kunskaper i Engelska. Du har B-körkort och använder dagligdags datorn och är bekväm med både Mac och PC och har minst grundläggande kunskaper i nätverksteknik. Du är också kunnig i lödning och grundläggande reparationer som kan uppstå på turné.
Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenhet inom följande områden: turné, nätverksteknik, Dante, MADI, fiberteknik, midi, bild- och ljusteknik, Isadora, D3, projiceringar och mappning.
Som person är du socialt kompetent, lösningsinriktad, initiativrik och strukturerad.
Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.
Den tekniska delen av scenkonstbranschen har en mycket ojämn könsfördelning. På Riksteatern är Ljud, Ljus Bildenheten (LLB) starkt mansdominerad. Vi eftersträvar därför jämnare könsbalans.

Övrigt
Tjänsten är på heltid, med varierande arbetstider. Tjänsteort är Norsborg, men arbetet innebär resor under flera månader per år enligt vårt lokala arbetstidsavtal.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde till tjänsten i början av hösten 2018 enligt överenskommelse.
För mer information kontakta:
Henrik Malmberg, chef Ljud, Ljus och Bild, tel 08- 53199136
Jenny Larsson, facklig representant för Teaterförbundet, tel 08- 53199345

Välkommen med din ansökan!
[/b]Vi vill ha din ansökan inklusive CV, referenser, senast den 13 maj 2018.

Gå in på http://www.riksteatern.se" onclick="window.open(this.href);return false; för att söka tjänsterna och för mer information eller klicka på denna länk:
https://riksteatern.varbi.com/se/what:job/jobID:206113/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster