Regler för ljudoljus.net

Läs här innan du postar inlägg i forumet.
Användarvisningsbild
Magnus Lindgren
PAR-64
PAR-64
Inlägg: 1223
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Presentation: Grundare av ljudoljus.net men har lämnat vidare ansvaret.

Jobbar åt Fegge & Mattes som ljud & ljustekniker, ansvarar för V:a Götaland.
Ort: Falköping
Kontakt:

Regler för ljudoljus.net

Inlägg av Magnus Lindgren »

Allmänt
Fastän administratörer och moderatorer här inom Ljudoljus.net (benämns LjudoLjus i fortsättningen) försöker ta bort eller ändra allt störande eller stötande material så fort som möjligt, är det omöjligt att gå igenom alla inlägg. Vi vill därför meddela dig om att alla inlägg som skrivits på det här forumet uttrycker vad författaren tänker och tycker, och administratörer eller moderatorer skall inte stå till ansvar för det (förrutom för de meddelanden som de själva skrivit).

LjudoLjus moderatorer, admin och medarbetare kan inte hållas ansvariga vid hackningsförsök som kan leda till att data stjäls.

LjudoLjus avsäger sig alla ev. fel som kan uppstå pga tekniska, eller andra fel pga orsaker som ligger utanför vår kontroll.


Person- och användaruppgifter
Som användare går du med på att all information som du skrivit in sparas i databasen. Den informationen kommer inte att distribuberas till någon 3:e part utan ditt samtycke. Personer i gruppen Admins har tillgång till all information som skrivits överallt på forumet utom ditt lösenord som är krypterat. Admins förbehåller sig rätten att ta del av denna information om vi anser det vara nödvändigt.

Samtliga uppgifter som är kopplade till din användare, såsom signatur samt avatar, lyder under samma regler som nedanstående gällande innehåll. LjudoLjus förbehåller sig rätten att ändra en medlems användarnamn, signatur eller avatar, om detta är stötande, olagligt, strider mot dessa regler eller på annat sätt inte passar av antingen tekniska eller andra skäl.

LjudoLjus använder cookies för att spara information på din dator. Detta enbart för att göra det lättare för dig att använda LjudoLjus.

Den e-mailadress du anger vid registrering används bara för att skicka nytt lösenord till dig om du råkar glömma det, samt för att skicka ut viktig information angående LjudoLjus.

Det är inte tillåtet att registrera flera konton inom LjudoLjus, dubbla konton kommer att låsas.

En medlem som får sitt konto avstängt har ingen rätt att skapa ett nytt konto. Inte heller har medlemmen rätt att, via andra medlemmar, skriva eller bruka ljudoljus.net på ett sätt som kräver inloggning.
Det är inte heller tillåtet att upplåta sitt konto åt en medlem som fått sitt konto spärrat, på ett sådant sätt att denna medlem kan bruka funktioner som kräver inloggning.


Innehåll i inlägg
Vi försöker hålla oss till diskussionerna utan att vi kommer in på personangrepp och liknande mot varandra, acceptera andras åsikter, även om du kanske inte delar dem. Hets mot folkgrupp och politiska diskussioner lämnar vi utanför forumet.

Du får inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Det är inte heller tillåtet att länka till sidor vars innehåll strider mot dessa regler.

Det är inte acceptabelt att posta inlägg som kan uppfattas som personangrepp eller mobbing av någon person. Det är heller inte tillåtet att posta inlägg som uppmanar till mobbing eller utfrysning av en enskild person.

LjudoLjus modereras konstant men det kan hända att olämpliga inlägg ligger kvar en tid. Det är då personen som skrivit inlägget som är till 100% ansvarig för det. LjudoLjus har en anmälningsfunktion där medlemmar kan anmäla inlägg som anses bryta mot våra regler. Om du bryter mot våra regler kan det leda till att du blir permanent avstängd från LjudoLjus (och din Internetleverantör blir kontaktad). Ip-adressen av alla meddelanden sparas för att stärka de här villkoren.

Du går med på att webmaster, administratör och moderatorer har rätt att ta bort, ändra, censurera, flytta eller låsa vilka inlägg som helst, när som helst, utan att behöva motivera detta på något sätt.

Det är inte tillåtet att aktivt uppmana till piratkopiering genom att exemlvis länka direkt till hubbar, torrenter eller liknande.

Det är inte tillåtet att offentliggöra material inom LjudoLjus eller på annan plats, som inte redan är offentligt om inte skriftligt tillstånd från någon ur Admins finns.
Exempel på detta är bland annat Privata Meddelanden (PM), varningsmeddelanden och allt annat material som inte är offentligt.


Vad diskuterar vi på forumet?
Vi diskuterar ljud & ljusutrustning för professionellt bruk, hur du kopplar in din ytterbelysning eller hur du får bäst billjud i din gamla gti golf ifrån -84 överlåter vi till andra forum.


Hur håller vi trådarna/forumet så rena som möjligt?
Först av allt, använd vår sökfunktion, kanske har frågan varit uppe tidigare? Att svara på samma fråga 10 gånger är ingen höjdare. Hittar du inget när du söker är du välkommen att posta ditt inlägg på forumet, för att kunna posta inlägg i samtliga forum förutom ”köpes/säljes” krävs en registrering i forumet, som självklart är kostnadsfri.

När du väl har registrerat dig är du välkommen att börja posta, först av allt ska du hitta rätt kategori, säg att du har lite frågor om vilka glödlampor som passar i en PAR-56, då letar vi rätt på en lämplig kategori, förslagsvis ”ljus” och där hittar vi en kategori som heter ”armaturer”, vi klickar där och får upp en beskrivning av de aktuella forumen, och forumet ”Fasta armaturer – här kan du diskutera fasta armaturer. Ex. PAR-kannor, fresneller, profiler, mm.” låter som ett passande forum.

Vi klickar oss dit och väljer knappen ”nytt inlägg”, vi ger inlägget en så klar rubrik som möjligt, tex ”Vilka glödlampor passar i PAR-56”, en rubrik med ”Öhhhh, vilka lampor?????!????” är mindre bra och kommer förmodligen att ge mycket mindre svar, chansen är också stor att någon administratör eller moderator ändrar rubriken till något mer passande.

Alla svar som postas i trådarna ska tillföra tråden något, tänk efter före du postar, har du inget vettigt att tillföra är det bättre att låta bli! Svar som endast berör enskilda personer tas lättast med personen ifråga via forumets PM funktion för att hålla tråden så ren som möjligt ifrån onödiga inlägg.

När du väl har skrivit ett inlägg, ta dig tid att läsa igenom det innan du trycker på ”skicka”, kontrollera stavfel och meningsbyggnad, oftast har man för bråttom när man skriver och att läsa igenom sitt inlägg innan man postar gör forumet mer lättläst och det upplevs mycket seriösare. Ett förslag är att använda funktionen ”förhandsgranska”, där ser du även eventuella fel i html/bbcode om du har använt några av dessa taggar i ditt inlägg. Ta för vana att alltid klicka på ”förhandsgranska” innan du postar ditt inlägg.


Vilka regler gäller för användarnamn, signaturer och avatarer?
En persons användarnamn består av för och efternamn, profilen ska även kompletteras en liten kort presentation innan användaren godkänns och får posta på forumet.

En signatur kan vara ett alias, ett ordspråk eller liknande, kort och enkelt, du behöver inte ha hela världshistorien i din signatur.

En avatar är alltid trevligt, det är en liten bild som kommer visas till vänster om alla dina inlägg, det kan vara en bild på dig själv, ifrån något arrangemang eller något annat roligt. Tänk på att du alltid måste ha rättighet att använda den aktuella bilden samt att den inte får vara större än 128 x 128 pixels och inte överstiga 80 kB.


Vad gör jag om jag hittar något som bryter mot forumets regler?
Är det ett inlägg får du gärna trycka på knappen ”rapportera detta inlägg till en moderator”, gäller det något annat kontaktar du en administratör eller moderator, förslagsvis via PM.


Jag representerar en tillverkare, grossist, återförsäljare, importör eller liknande och vill göra reklam för mina egna produkter!
Forumet är i första hand en företagsneutral plattform för objektiva diskussioner och inte en reklamplats för företag som vill marknadsföra sina egna produkter. Självklart är ni som representerar olika former av företag en viktig resurs här på forumet och ni får gärna bidra med er kunskap, dock inte starta nya trådar, eller posta inlägg i befintliga trådar, där era inlägg har som enda syfte att marknadsföra era egna produkter.

Produktnyheter postas under kategorin "Branchnyheter/Övriga nyheter". Säljesannonser postas under "Säljes" och avser främst begagnad utrustning. Vill ni marknadsföra egna produkter, nyheter etc i en större omfattning finns det möjligheter att köpa bannerplats hos oss för en kortare eller längre period. Kontakta jonas@ljudoljus.net för priser och mer information.

Uppdatering av reglerna
Vid uppdatering av dessa regler postas en tråd om detta, där det klart och tydligt framgår vilka ändringar som genomförts. Alla uppdateringar gäller från och med att de har gjorts offentliga på LjudoLjus.
Som medlem är det din skyldighet att hålla dig uppdaterad om vilka regler som gäller.


Uppdaterad: 2010-11-03
//Magnus - Fegge & Mattes

Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
Inlägg: 1884
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Presentation: Startade upp och driver ljudoljus.net. Kontakta gärna mig om ni har frågor och funderingar så försöker jag hjälpa till. Hoppas ni ska trivs på forumet!
Ort: Skövde

Re: Regler för ljudoljus.net

Inlägg av Jonas Larsson »

För att förtydliga vår inställning gällande marknadsföring av egna produkter på forumet är reglerna nu uppdaterade med följande stycke:

Jag representerar en tillverkare, grossist, återförsäljare, importör eller liknande och vill göra reklam för mina egna produkter!
Forumet är i första hand en företagsneutral plattform för objektiva diskussioner och inte en reklamplats för företag som vill marknadsföra sina egna produkter. Självklart är ni som representerar olika former av företag en viktig resurs här på forumet och ni får gärna bidra med er kunskap, dock inte starta nya trådar, eller posta inlägg i befintliga trådar, där era inlägg har som enda syfte att marknadsföra era egna produkter.

Produktnyheter postas under kategorin "Branchnyheter/Övriga nyheter". Säljesannonser postas under "Säljes" och avser främst begagnad utrustning. Vill ni marknadsföra egna produkter, nyheter etc i en större omfattning finns det möjligheter att köpa bannerplats hos oss för en kortare eller längre period. Kontakta jonas@ljudoljus.net för priser och mer information.


Har ni förslag på förtydligande, tillägg eller liknande gällande detta stycke tar jag tacksamt emot dem via PM, allt för att så tydligt som möjligt klargöra forumets inställning till företagsreklam i rena diskussionstrådar.
//Jonas - ljudoljus.net crew

Låst

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst