lightjockey programering

Här kan du diskutera analoga, digitala, hårdvarubord, mjukvarubord mm.

lightjockey programering

Inläggav Nicke Löfgren » tor 16 nov 2006, 22:33

Någon som kan hjälpa mig med att programera en Cue
(enkel manual)

Samma med en Seq
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Jonas Larsson » tor 16 nov 2006, 22:48

Jag har precis fått hem mitt och knappt hunnit bekanta mig med det.. ska köra en liten show på lördag, så är väl dags att sätta sig in i det nu ;)

All hjälp du söker finner du på Martins supportforum för Lightjockey: http://www.martin.dk/forum/forum.asp?FORUM_ID=14 har för mig de tipsar om en bra kom i gång manual där.


Edit: http://www.ukslc.org/Technical_Articles ... e_-_1.html
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1696
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: Skövde

Inläggav Nicke Löfgren » tor 16 nov 2006, 23:11

Intressant läsning!

fast jag är lite slö! Svenska skulle vara enkelt :wink:
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Jonas Larsson » fre 17 nov 2006, 16:08

Tror inte det finns något bra skrivet på svenska, finns något på tyska har jag för mig om det känns bättre ;)
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1696
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: Skövde

lightjockey programering

Inläggav Nicke Löfgren » tis 27 feb 2007, 00:16

Någon som skulle kunna hjälpa mig med en programering...

Jag har fått hjärnsläpp å är helt borta i min programering.

Kan jag skicka en fil angående lamporna och sedan få tillbaka en modifierad som jag skulle vilja ha den?

Typ som en"backup fil"
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Jonas Larsson » tis 27 feb 2007, 01:10

Vad är det som behöver göras? Har inte programmet framför mig, men har för mig att det finns en backup funktion.

Annars är ett tips Martins support forum för lightjockey på http://www.martin.dk/forum/forum.asp?FORUM_ID=14
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1696
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: Skövde

Inläggav Nicke Löfgren » tis 27 feb 2007, 19:52

Det är det här med transparant cue som jag är helt borta på

Riktigt basic funktion är jag ute efter...

Jag har 6st movinghead...
Jag vill kunna köra dom i två olika macron

Lägga dessa 2 på manager
Lägga upp färger på manager
Lägga upp en "on/off" knapp för schuttern


Med detta ska jag enkelt med ett knapp tryck köra den ena macron och tända och släcka å även byta färg. Sedan ska jag kunna byta till macro 2 å göra samma sak.

Hoppas du fattar va jag menar...
Helt borta är jag inte, så några rader med snabb funktion så kanske jag är på banan igen :D För jag har gjort det ett par gånger tidigare, men nu är det totalt hjärnsläpp :wink:

Kanske du skulle göra en snabb manual på detta så kan jag "köpa" den av dig? :D
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Jonas Larsson » tis 27 feb 2007, 23:25

Jag är inte heller någon lightjockey guru, ännu, men här har vi det lite kort:

Jag förutsätter att du har fått in huvudena i programmet och adresserat dem som du vill ha dem.

Jag klickar först på "toggle cue control" uppe till höger, knappen före ny cue, save cue, open cue. Går in på "preferences", "Sequence slot preferences" och "sequence slot labels", här ger jag de olika slotsen lite vettiga namn som gör det enklare vid den fortsatta programmeringen, så man lägger den transparenta programmeringen på rätt slots.

I ditt fall hade man kanske döpt dem till:
1. Shutter
2. Pan/Tilt
3. Color

Vill du kunna lattja lite med gobos också så lägger vi in Gobos som namn på slot4.

Nu är det dags för den vanliga programmeringen, vi väljer alla huvuden och trycker på shutter on, drar upp dimmer motsv vad som krävs för att få lyse, vi klickar på "save seq" och går på menyn och kryssar i valet "Show add to cue slot" och nu får vi fram en rullgardin med de olika slotnamnen som vi angav tidigare. Vi väljer "Shutter". Vi kryssar också i rutan "add sequence to current cue" då laddas sekvensen in direkt i en ny cue när vi trycker på spara, vilket vi gör direkt efter att sekvensen har fått ett vettigt namn, typ Intens 100% motsv.

Nu måste vi spara cuen som innehåller sekvensen också, och när vi trycker på "save cue" så har vi en ruta som heter "save as transparent cue" som vi kryssar i, även här ger vi cuen ett bra namn.

Vi skapar en ny sekvens och cue med Intens 0%, sedan går vi igenom de färger som vi vill använda, dock lägger vi dessa programmen i sloten märkt "color", och tillsist skapar vi de två macrona och lägger in i sloten märka "pan/tilt".

Har du nu valt rätt slots vid programmeringen och att du har valt att spara alla cues som transparenta så ska det fungera och du kan blanda hej villt! Har du CUE fönstret öppet medans du testar klicka igenom alla cues så ser du om sekvenserna laddas in i rätt slotts eller inte.

Nu öppnar du bara managern och grupperar upp de transparenta cuena i den ordning du föredrar

Hm, blev du något klokare?
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1696
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: Skövde

Inläggav Nicke Löfgren » ons 28 feb 2007, 01:10

Tack

Detta tar jag med mig i morgon...Tycker jag känner igen det mesta.

Tack än en gång.
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Jonas Larsson...Du proffset

Inläggav Nicke Löfgren » fre 20 apr 2007, 22:17

LIGHTJOCKEY fundering :D


Jag måste be dig om en enkel fråga...För mig är det snurrigt :wink:

Kan du göra en enkel beskrivning hur jag gör inställningarna för ett yttre ljusbord!

Hårdvaran har jag prickat för "DMX IN"

Ljusbordet är 12kanaler och ska gå "rakt igenom LJ" för att gå i samma dmx slinga som movinglightsen.

Tack på förhand
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Jonas Larsson » lör 21 apr 2007, 00:26

Vi kanske ska slå ihop allt till en enda Lightjockeytråd!

För att först se att värdena ifrån det externa ljusbordet verkligen kommer in i LJ klickar vi på "DMX IN" ganska långt till höger, efter "Background" och "Static" i den mittersta toolbaren.

Rör på reglarna i det externa bordet, ser du värdena ändra sig här så är det bra!

Sedan går vi på menyn "Setup" och "Global Patch", välj den första kanalen i LJ som du vill kunna styra externt, vi tar kanal 1 tex. I rutan "DMX value output source" kan du ange en siffra under "DMX in", denna siffra är dmxkanalen på det externa ljusbordet som ska styra aktuell kanal i LJ.

Skriver vi nu in en etta i rutan kan du välja olika "DMX input mode", läs lite mer i hjälpen eller välj "absolute" om det bara ska gå rätt igenom. Klicka sedan på knappen "Set values" för att spara inställningarna för den aktuella kanalen, gör likadant för alla kanaler du vill kunna styra externt.

När detta är klart klickar du på "Apply patch" och nu ska du kunna styra de patchade kanalerna med det externa ljusbordet.
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1696
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: Skövde

Inläggav Nicke Löfgren » lör 21 apr 2007, 08:30

Jonas!!

Du är en klippa :D :D

TUSEN tack än en gång.
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Viking Grandin » mån 23 apr 2007, 20:04

För att få Lightjockey att bli effektivt och lättarbetat: Ladda hem Lightjockey Manager (fd. touch) och komplettera med en touchskärm. Först då är Transparenta Cues riktigt grymma.

Jag kör nästan enbart med Lightjockey, Touch och Fingers till de flesta typer av jobb. Bara att ringa om ni sitter och kliar er i huvudet så försöker jag hjälpa till efter bästa förmåga. 0706-692662.

Att skriva långa förklaringar här är inte riktigt min grej =)

Allt gott,

Viking
//Viking Grandin

Adapt AB
Stockholm - Göteborg - Linköping
http://www.adapt.se
Växel: 0500 - 40 40 00
Direkt: 0500 - 40 40 01
Användarvisningsbild
Viking Grandin
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 295
Blev medlem: tis 10 feb 2004, 01:00
Ort: Stockholm

Inläggav Nicke Löfgren » mån 23 apr 2007, 22:20

Hoppla! :D

tack för det erbjudandet!
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Nicke Löfgren » mån 21 maj 2007, 18:02

Ännu en fundering :wink:

Jag har programerat ett antal led spot i backgroud cue. Lagt dom i touchpanelen (TP). Lila, grön, röd, blå osv.

Dessa ledspot ligger i olika "zoner" restaurangen.

Allt fungerar perfekt när jag byter färg på alla samtidigt. Nu till mitt dilemma.

Hur ska jag programera mina led så jag kan ex ha olika färger i olika "zoner"

Typ att nu vill jag ha rest. röd sedan vill jag ha baren blå?

Nu har jag testa lagt upp färgerna oxo i "zoner" i TP men när jag trycker på skärmen så blir det endast den sista färgen/"zonen" som jag tryckte på som lyser.
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Jonas Larsson » mån 21 maj 2007, 19:16

Som jag ser det så måste du jobba med transparenta cuer här också, i ditt sista exempel släcks de andra, eftersom den nya sekvensen du laddar in raderar bort de tidigare som körs, kör du transparent så ligger ju föregående kvar.

Du får helt enkelt lägga restaurangen på en slot och sedan baren i en annan slot, och sedan programmera med transparenta cues.

Det är den lösningen som kommer upp i mitt huvud just nu, kör man mycket olika saker så tar ju de 12 slots som finns slut ganska fort, vet inte hur man löser detta i så fall.

Örjan kanske har något bra svar?
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1696
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: Skövde

Inläggav Nicke Löfgren » mån 21 maj 2007, 21:33

Jag har sparat dom i transparanta cue´s :?

Jag har lagt alla i BC på rad 1, jag ser att dom/den skrivs över när jag trycker på touchskärmen.

Så här programerade jag.

markerar rätt led
ställer in rätt färg
sparar som ny seq
drar den seq över till rad 1 på BC
sparar den i transparant och ny BC
OSV, OSV
lägger in den som vanligt i "touchen"

Jag vet att man "bara" kan andvända 12slots. Men så många kommer jag nog aldrig upp till

Max 2st olika färger/zoner i rest.
Övrigt så körs det olika macro på movinglightsen.
Det blir 3st slots va?
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Örjan Jämte » mån 21 maj 2007, 21:54

Har du råd att offra en rad per zon så är det den absolut mest kraftfulla lösningen. Då kan du skapa hur många olika färgkombinationer du vill. Men då är dessa rader låsta för detta, att köra led i de olika zonerna. Då kan du inte helt plötsligt kasta in en Sequence på någon av dessa rader som bara styr en dimmer eller något annat, för då slocknar dina led igen.

Ett tips för att göra det hela smidigare. Programmera ALLA led på rad ett. Sedan programmerar du bara zon två och lägger dessa på rad två (alltid transparent). Det gör att det räcker att ladda en BGCue om du vill alla skall lysa lika. Vill du att zon två skall lysa med en annan färg så laddar du den BGCue som då bara lägger sig på rad två. Rad två har högre prioritet är rad ett och kommer därför att ta över hur zon två styrs. Laddar du sedan en ny BGCue för ALLA så kommer endast zon ett att ändras eftersom rad två ligger kvar och kontrollerar zon två.

Det är alltså inte bara transparanta ques som är lösningen, det är viktigt att dedikera en varsin rad till de som du vill köra parallellt.

För den som har slut på slots så funkar Statics bra på led då de är så enkla i sin natur. Du är dock begränsad till 20 olika scener, men du kan blanda dem precis som du vill eller styra vilka som skall ersätta varanda. Kom ihåg att sätta "Statics Use Fadetimes" i Preferences menyn, annars blir det snap oavsett vilken tid du ställt in i din Sequence.
Örjan Jämte
Creative Light Scandinavia AB, creativelight.se
(Före detta LjusTeknik i Borlänge, ljusteknik.com)
Martin LightJockey 3.0
Användarvisningsbild
Örjan Jämte
PAR-20
PAR-20
 
Inlägg: 35
Blev medlem: tor 29 sep 2005, 20:01
Ort: Borlänge

Inläggav Nicke Löfgren » fre 09 maj 2008, 15:53

Nya problem :lol: :lol: :lol:

Om nu jag har 4st "viftare" som jag kör på dansgolvet i olika transparanta cue!

Om jag nu vill lägga till 4st till i resturangen men vill bara kunna köra dom ibland....Hur gör jag då?
Måste jag "lägga" ihop dom med dom andra i en cue eller kan jag köra dom separat? Och hur gör jag då?

Enkelt sagt:
Jag kör ON på dansgolvet å då viftar dom på.
Sedan så vill jag trycka på ON för resturangen å då börjar dom andra vifta sina egna rörelser
Å vipps så trycker jag på OFF och dom lägger av medans dansgolvet fortsätter

:roll: :roll: :roll:
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3684
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Inläggav Jonas Larsson » fre 09 maj 2008, 16:06

Räcker det inte bara med att lägga dansgolvet på en rad (slot) och restaurangen på en rad? Då kan du ju styra dem var för sig med transparenta cues sedan.
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1696
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: Skövde

Nästa



Återgå till Ljusbord

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst