Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Här kan du diskutera analoga, digitala, hårdvarubord, mjukvarubord mm.

Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Timmy Qvarnström » sön 13 dec 2015, 06:58

tjena!

Köpte ett gäng http://liliputing.com/2015/09/pipo-x9-w ... creen.html

små 9" "allt i ett" datorer osm ligger platt på ett bord, perfekt för att styra miljöljus eller små disco installationer


jag är en avo&hog&chamsys kille, så har dålig koll på allt de andra, finns det något smutt program som kan ge mig ett fullskärm touch gränsnitt likt execute i chamsys?
bör fungera med de billigaste donglarna ifrån typ ebay eller enttec


när jag ändå har en tråd, tips på bra led slingor för hemmabruk som tar dmx?
Timmy Qvarnström
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 134
Blev medlem: tis 17 jun 2008, 23:46

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Niklas Elste » sön 13 dec 2015, 07:42

så du vill bara ha knappar för färdiga scener?
och det är grundkravet?
Användarvisningsbild
Niklas Elste
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 2034
Blev medlem: sön 13 jul 2008, 15:58

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Jonas Areskough » sön 13 dec 2015, 08:33

Känns ju som att avolites titan one skulle vara idealisk, kostar ju bara en tusing
Jonas Areskough
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 285
Blev medlem: lör 21 feb 2009, 12:35

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Timmy Qvarnström » sön 13 dec 2015, 20:25

söker något som ligger helt fullskärm, "idiotsäkert" typ knappar av/på, kanske någon regel för ett frontljus


har lite enttec och titan1 donglar, men varken chamsys och t1 kan köra fullskärm utan möjlighet att gå ur programmet. skall vara en låst miljö tänkte jag (chamsys kan med deras egna dongel som låser upp execute fullskärm, men då sticker priset iväg)
Timmy Qvarnström
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 134
Blev medlem: tis 17 jun 2008, 23:46

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Nicke Löfgren » sön 13 dec 2015, 20:50

Det där med full skärm å låst har jag haft en diskution med Avolites

Typ möjlighet samma som man kan välja extern monitor
En annat tips att man kan bestäma knappar plats och storlek

Dom blev riktigt intresserad av den idén. Helt plötsligt kan man använda T1 till fasta installationer och
användare törs röra skärmen
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3729
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Noah Christiansson » sön 13 dec 2015, 22:16

MagicQ kanske har något på gång, har kommit två nya lägen som är i någon slags beta som heter stadium, har inte undersökt det så mycket, men det verkar köra i fullscreen om en lite buggigt, kanske är något?

MagicQ har väldigt bra linux stöd och det var lätt att köra det i fullscreen i linux, har dock inte någon touchscreen att testa med, men det kanske är en lösning även om det blir en aning mer pill att sätta upp?
Noah Christiansson
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 07 dec 2015, 17:25
Ort: Stockholm

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Nille Berg » sön 13 dec 2015, 23:16

Vet att det ska gå sätta lösenord i MagicQ för att kunna göra något annat än att köra färdigt material.

Så att när du startar upp du fastnar i typ Execute och krav på lösenord för att kunna ändra något.
Nille Berg
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 29
Blev medlem: tis 20 feb 2007, 15:38
Ort: Jönköping

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Nille Berg » sön 13 dec 2015, 23:21

"20.3. Password Protection
It is possible to protect the Execute Window so that operators only see the Execute Window and can not use the main MagicQ application windows. From the Execute Window set up a password using the Set Password soft button. If an operator tries to close the window then they have the choice of shutting down or entering the password to re-enter the main MagicQ application windows.

For security reasons there is not a master password. To reset the password that is locked, please contact your local dealer.

Protection can be added so that users cannot operate any Execute buttons until they enter a password. A “Key Lock” Special Function button can be placed in the Execute Window. When pressed the Execute Window is locked and can only be unlocked by entering the password. If no password has been set, then entering a blank password will unlock the window."
Nille Berg
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 29
Blev medlem: tis 20 feb 2007, 15:38
Ort: Jönköping

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Anton Stjärnbrandt » mån 14 dec 2015, 00:42

Så vitt jag vet måste man koppla in någon av Chamsys egen hårdvara för att kunna köra Execute-fönstret i fullscreen-läge (det går då lösenordsskydda)

Detta är det minsta interfacet som ger denna funktionalitet.

http://shop.hofmann.se/Sortiment/Ljusbo ... m4CP0rhCUk
Det kreativa teknikföretaget som gör mycket med små medel - och ännu mer med stora !

http://www.star-audio.se
Användarvisningsbild
Anton Stjärnbrandt
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 934
Blev medlem: mån 06 aug 2007, 20:26
Ort: Umeå

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Emil Brolin » mån 14 dec 2015, 10:09

Sunlite grejar det, men då är det inte billigaste hårdvaran.
Användarvisningsbild
Emil Brolin
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 637
Blev medlem: ons 14 jan 2004, 01:00
Ort: Sundsvall

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Timmy Qvarnström » mån 14 dec 2015, 19:34

någon som minns på rak arm om titan1 stödjer extern skärm? hade ju vart smutt att "flippa" skärmarna så att pipons skärm är extern, så huvudskärmen går över HDMI. så man bara får palettfönster fullskärm på den inbyggda


att användsningsområde till jag precis kom på är ju att köra titan simulator i länkat läge till husets ljusbord större ljusbord. så "vem som helst" kan tända o släcka på scenen. lite rättighets pill i titan och det bör funka finfint

då pipo x9 även dualbootar android så går väl de flesta remote mjukvaror att köra, så man kan expandera sitt ljusbord lite smutt
Timmy Qvarnström
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 134
Blev medlem: tis 17 jun 2008, 23:46

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Nicke Löfgren » mån 14 dec 2015, 19:55

Japp den stöder extern skärm
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3729
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Björn Stolt » mån 14 dec 2015, 20:55

Mx-manager, del av Martin MPC, ger möjlighet att skapa en sida med knappar som är låst.
Har funnits sen Lightjockey och finns på en uppsjö av installationer världen runt.
MPC ger 1 universum med Enttec dongle, eller M-dmx för 2 outputs, M-touch för faders + 1 output..

//Björn Stolt
Björn Stolt
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 6
Blev medlem: mån 19 maj 2008, 09:06
Ort: Piteå

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Timmy Qvarnström » mån 14 dec 2015, 22:28

björn, tolkar jag dig rätt så med endast en enttec dongel så låser man upp MPC? eller behöver man köpa mjukvaran löst? enttec donglar ligger ju överallt=)

skall kika på detta genast!


nödlösning är ju att köra hogPC med ett låst fönster, har ju några singel widgets. men det känns omständigt
Timmy Qvarnström
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 134
Blev medlem: tis 17 jun 2008, 23:46

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Nicke Löfgren » tis 15 dec 2015, 00:20

Martins program är gratis, bara tanka ner
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3729
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Niklas Elste » tis 15 dec 2015, 08:58

spännande här ska det provas lite
Användarvisningsbild
Niklas Elste
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 2034
Blev medlem: sön 13 jul 2008, 15:58

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Kristoffer Engvall » fre 18 dec 2015, 22:04

DasLight kan du låsa också, och forma knappar hur du vill.
Upplev - Ljud Ljus Event

Placering Skaraborg med omnejd.
Kristoffer Engvall
PAR-20
PAR-20
 
Inlägg: 80
Blev medlem: sön 09 dec 2012, 12:18

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Pontus Thorén » sön 20 dec 2015, 13:42

E:cue Från ljusdesign.se
Där går det att göra precis som du vill. Snygg och enkel layout.
En ruta i fullskärm med knappar som du lägger upp hur du vill som inte går att stänga ner.
Användarvisningsbild
Pontus Thorén
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 146
Blev medlem: fre 03 apr 2009, 12:31
Ort: Halmstad

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Björn Stolt » mån 04 jan 2016, 09:21

Hej!
Har inte varit inne på ett tag så missat detta.
MPC har 1 universum fritt via artnet eller enttec-burk, för att få folk att börja använda det och sen gå vidare till att köpa vår hårdvara... :)
Det är låst till universum 1
Nästa steg är M-dmx (hette USD-duo förut) som är usb-2 universum dmx (universum 1-4, så 2st ger 4 universum) M-touch har 1 universum ut och kan köras ihop med Enttec, artnet eller M-dmx (eller som vinge till borden)
Ska man köra mer än 4 universum eller 1 artnetuniversum så måste man köpa One-key med licenser för det antal universum man behöver.
Laddas ner från controllersupport.martin.com

/Björn Stolt
Björn Stolt
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 6
Blev medlem: mån 19 maj 2008, 09:06
Ort: Piteå

Re: Smidig touchscreen ljusbord för enklare bruk?

Inläggav Niklas Elste » mån 04 jan 2016, 12:49

Mpc ville inte funka i min dator blev bara nå installation s fel
Användarvisningsbild
Niklas Elste
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 2034
Blev medlem: sön 13 jul 2008, 15:58

Nästa



Återgå till Ljusbord

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster