Scroller problem

Här kan du diskutera PAR-kannor, fresneller, profiler mm.

Scroller problem

Inläggav Thomas Nilsson » ons 17 aug 2011, 10:28

Hej.
Sitter just nu med ett delekat scrollerproblem..
De yppar sig enligt följande. På ett av mina rån sitter 7 st Rainbow scrollers, de får ström från en Rainbow Maxi PSU och de ligger på olika linor från PSU:n. (Har testat med och utan retur på Scrollerkabel). 2 av dessa står bara och rycker när de får signal, scrollern visar att den får ett visst DMX värde men beter sig som den får 0-100% ett par ggr per sekund.
Har testat byta scroller och problemet är dessamma, flyttar jag själva scrollern beter den sig utmärkt. Har bytt allt kablage och PSU. Byt DMX lina och kör trådlöst istället fortfarande samma problem. Inte varje dag problemet uppstår utan kankse en dag i veckan, testat byta adress på scroller och de hjälper inte heller. Har ca 80 scrollrar till i huset och de fungerar fint.. Det är bara detta rå som krånglar.
Någon som har tips och idéer på vad jag kan göra, sett liknande problem eller bara kommer med glada hurrarop?

/Thomas
Thomas Nilsson
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 261
Blev medlem: lör 22 jul 2006, 19:57
Ort: Stockholm

Re: Scroller problem

Inläggav Jörgen Torsson » ons 17 aug 2011, 10:45

Från en som aldrig har jobbat med scroller.

Du verkar ju ha täckt upp allt men kan jord i någon matningskabel lossnat så att du rent av har 120V i chassit på scrollern eller t.o.m i rå't?
Skumma fel har jag råkat ut för när jord har lossnat.

Mvh Jörgen
Jörgen Torsson
PAR-20
PAR-20
 
Inlägg: 86
Blev medlem: tor 07 apr 2005, 01:00
Ort: Norrtälje

Re: Scroller problem

Inläggav Jakob Carlsson » ons 17 aug 2011, 10:49

Vad händer om du flyttar en annan scroller mot platsen där de strulande sitter?
Är det någon skillnad på platsen där de strulande sitter och resten av rået?

Känns som det är något i rået eller runt omkring som stör signalen.
Jakob Carlsson
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 614
Blev medlem: ons 14 feb 2007, 21:44
Ort: Lund

Re: Scroller problem

Inläggav Thomas Nilsson » ons 17 aug 2011, 13:16

Sätter jag dit en ny scroller så börjar den bete sig lika dant men problemet uppstår ibland. Köpte sprillans nya scrollar och då såg de ut att fungera felfritt..Men nu efter semestern så började även dessa strula.
Har precis haft 4 st ståendes på testbänken körandes snabbt, längsamt, vara ståendes och hittar inga fel på scrollern..

/Thomas
Thomas Nilsson
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 261
Blev medlem: lör 22 jul 2006, 19:57
Ort: Stockholm

Re: Scroller problem

Inläggav Jakob Carlsson » ons 17 aug 2011, 13:38

Låter definitivt som att det är något skumt med det rået, något som stör i vissa lägen. Går det några elkablar eller något annat i närheten av det eller något annat som skiljer sig mellan det rået och andra?

Kan ju vara något i stil med en elkabel som stör på något sätt om någon tänder en lampa på något visst ställe men samtidigt kan man tycka att scrollerkablarna borde klara av den störningen från en elledning.
Jakob Carlsson
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 614
Blev medlem: ons 14 feb 2007, 21:44
Ort: Lund

Re: Scroller problem

Inläggav Marcus Sandberg » ons 17 aug 2011, 15:25

Kör du med rainbows nätdel så skulle jag prova med att byta IC kretsar i den. Jag har haft liknande strul problem som blev avhjälpt efter IC byte.
Marcus Sandberg
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 1746
Blev medlem: tor 09 mar 2006, 15:32
Ort: Helsingborg

Re: Scroller problem

Inläggav Nicke Löfgren » ons 17 aug 2011, 16:58

Låter som optokopplaren i nätdelen har lagt av! Den sitter där för att göra signalen avskilt från varandra!
Kan va en standard opto 4N27, men kolla för säkerhetsskull
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3923
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Scroller problem

Inläggav Thomas Nilsson » tor 18 aug 2011, 11:39

Testat byta nätdel, problemet kvarstår. Har skilt scrollerkabel från kraftkabel, (går ca 40 cm från varandra) problemet kvarstår..
Thomas Nilsson
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 261
Blev medlem: lör 22 jul 2006, 19:57
Ort: Stockholm

Re: Scroller problem

Inläggav David Klämberg » tor 18 aug 2011, 19:52

Är de "friska" i menyn? Har varit med om exakt samma sak som löstes med EEPROM-byte... Det upptäcktes genom att vissa parametrar ej gick att ändra.
Bönder gör på Bönders vis!
Användarvisningsbild
David Klämberg
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 264
Blev medlem: mån 07 nov 2005, 17:22
Ort: Kinna

Re: Scroller problem

Inläggav Fredrik Zetterberg » tor 18 aug 2011, 20:00

det låter som att det är fel på ändlägena i scrollern, testa att ta ut Rullen och Ladda om den,
alt att den "känner" av fel antal färger/frames, står dom i FBF eller ?
Fredrik Zetterberg
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 261
Blev medlem: mån 11 okt 2004, 01:00




Återgå till Fasta armaturer

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst