Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Här kan du diskutera moving heads, scanners mm.

Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » ons 03 okt 2018, 09:42

Flera av er här inne lär väl ha varit i kontakt med Barco DML-1200, har fått 6st sådan på mitt bord nu och ska få igång dom innan oktober är över.

Får igång projjen som ren movinghead, kan köra sdi/dvi ingångar men får inget liv i media spelaren.
Har lyckats gå in genom High-End’s CMA och hittat allt material, samt provspelat filmer när igenom och det funkar.

Men spelaren reagerar inte på DMX kanalerna och i projector toolset kan jag inte komma åt EMP eller ändra några inställningar gällande den?
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Nicke Löfgren » ons 03 okt 2018, 12:59

Ligger den inte i massa lager?

Först måste du väl ställa in armaturen i rätt mod sedan rätt personalities i ljusbordet
Dom drar rätt många kanaler så jag rekommenderar att du kolla i manualen så du hittar rätt ”kanal”
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 4095
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Mattias Carlsson » ons 03 okt 2018, 13:27

Nicke. Är det spna som sitter i arenan i Övik? Tycker mig ha sett ecke kört såna nån gång i övik
Mattias Carlsson
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 777
Blev medlem: tis 15 jan 2008, 05:29
Ort: Sollefteå

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Johan Fälth » ons 03 okt 2018, 13:49

Vi hade sådana i Kinnarps Arena för några år sedan, blev aldrig klok på dom.

Är det inte så att dom kräver en Roadhog för att det ska funka?
"Det är aldrig för sent att ge upp"
Johan Fälth
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 692
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 12:17
Ort: Jönköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Nicke Löfgren » ons 03 okt 2018, 16:08

Mattias, Det stämmer! Ja Ecke har kört på dom med sitt Martin bord

Johan, jag kan hålla med!! Många kanaler att hålla reda på för att få dom bra!
Men det går! Har själv kört på Avolites Arena å den funkar
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 4095
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » ons 03 okt 2018, 16:32

Patcha in den som armatur/proj på kanal 01-74, sen lager 1 på 74-101 och lager 2 102-128.

Men det är noll respons när jag väljer MP som source och försöker få någon slags bild.


Är det någon som har koll på höjd och ratio på linsen så man kan räkna lite på vart dom ska placeras?
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Patrik Lekengård » ons 03 okt 2018, 20:10

Hej du ska patcha DML-1200 w/AXON.
Motion DMX1-37
Global DMX 38-92
Layer 1 DMX 93-137
Layer 2 DMX 138-182
osv.....
MVH Lekengard
Patrik Lekengård
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 15 okt 2008, 15:25
Ort: Stockholm/Jönköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » ons 03 okt 2018, 21:20

Hmm, har du någon dmx chart över det? Ser inte ut som den jag har
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Nicke Löfgren » ons 03 okt 2018, 21:51

Så här har jag pathat 1 armatur

För att styra armaturen
DML 1200 Moving light 15kanaler--Adress 257

DML 1200 Video Mode
36kanaler--Adress 272


För att styra mediaspelaren
AXON 2.0 Global Layer
55kanaler--Adress 308

AXON 2.0 Objekt Layer
45kanaler--Adress 363

AXON 2.0 Objekt Layer
45kanaler--Adress 408

AXON 2.0 Objekt Layer
45kanaler--Adress 453

Detta gäller 1 armatur. Det svåra var att hitta filerna på media spelaren
Men med lite letande så går det

Lycka till
Nicke Löfgren
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 4095
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » tor 04 okt 2018, 05:57

Kör på MA och där har jag tre olika fixturer att patcha in

DML-1200 MP off, 54-kanaler

DML-1200 MP on, 74-kanaler

DML-1200 layer, 27-kanaler

Patchade in 1st med MP on och 2st layer efter det, kommer bara använda en.
Gick in via laptop och hittade vart filerna låg och rätt dmx kanal till dom men när jag väljer i bordet funkar det inte.
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Nicke Löfgren » tor 04 okt 2018, 07:47

Måste du inte patha in själva armaturerna oxo? Nu är det ju bara mediaspelaren?
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 4095
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Nicke Löfgren » tor 04 okt 2018, 07:49

På Avolites är det två olika fabrikat man ska patcha in!

HighEnd och Axon, under respektive fabrikat hittade jag rätt
Senast redigerad av Nicke Löfgren tor 04 okt 2018, 09:30, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 4095
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Patrik Lekengård » tor 04 okt 2018, 09:26

Patrik Lekengård
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 15 okt 2008, 15:25
Ort: Stockholm/Jönköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Patrik Lekengård » tor 04 okt 2018, 09:32

MAO
För MA2 1x DML1200 1.2 Master+Axon global+Axon layer.
Patrik Lekengård
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 15 okt 2008, 15:25
Ort: Stockholm/Jönköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » tor 04 okt 2018, 12:43

Får inte fram rätt fixturer i bordet, vet i fan va som händer. Den enda som finns och funkar för DML-1200 tar upp alldeles för många kanaler för att stämma med dmx-charten jag hitta på High-end's sida så den krockar med axon patchen sen.

Lutar åt att jag bara patchar in dom med det nödvändigaste och matar alla med sdi signal istället för att krångla med skiten som finns i.
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Patrik Lekengård » tor 04 okt 2018, 14:16

Patrik Lekengård
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 15 okt 2008, 15:25
Ort: Stockholm/Jönköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » tor 04 okt 2018, 14:43

Vet om den sidan, hjälper foga.

Enligt High-end's manual för DML-1200 med Axon så skall det vara som följer
1-15 Motion control
16-37 Image control
38-92 Global control
93-137 Layer control

Det som finns att välja för DML-1200 från MA är en fixtur med 51 kanaler och en med 74, ingen med 37.
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Patrik Lekengård » tor 04 okt 2018, 16:18

Ta 74ch och ta bort ch38-74 :D
Patrik Lekengård
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 21
Blev medlem: ons 15 okt 2008, 15:25
Ort: Stockholm/Jönköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » ons 31 okt 2018, 22:56

X-X
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Re: Barco DML-1200, hur får jag igång mediaspelaren

Inläggav Fredrik Thörn » mån 23 sep 2019, 15:23

Om någon letar här i framtiden så löser man det som följer på dot2 och ma2.

Först behöver man koppla ihop allt via art-net. Behöves en router där du kan ställa IP på art-net (2.x.x.x) och sen en swtich för att skicka ut det till allt.

Sen får man kolla så att Axon server är ställd för art-net och universumet man önskar, och att man väljer V2 om man skall patcha som nedan. Ställ sedan start adress på 38 eller så som du patchar.

Profilen för DML-1200 i MA borden heter EMP Off men är gjort för 1-52 där kanal 38-52 är Dummy.
Vill man använda kollage funktion för att köra fler ihop måste man ta bort kanal 38-52 i ditt ma2 och om du kör dot2 får man köra samma i MA2 onpc och exportera.

Jag har gjort en sådan profil och laddat upp på MA fixture share om någon skulle söka en.

Patcha sedan enligt följande
1-37 DML-1200 movement
38 - 92 Axon V2.0 Global
93 - 137 Axon V2.0 Graphics Layer 1

Nu skall alla funktioner vara korrekta och allt fungera.

Kanske hjälper någon innan dessa armaturer ligger på tippen *batman*
Lidköpings Ljud & Ljus - http://www.lidkopings.se
Användarvisningsbild
Fredrik Thörn
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 593
Blev medlem: lör 30 jun 2012, 19:36
Ort: Lidköping

Nästa



Återgå till Rörliga armaturer

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron