The Box Experience

Här kan du bidra med egna on tour historier ifrån arrangemang och läsa andras berättelser. Vem åker vad? vem levererar?, branschbloggar, träffar, gigghistorier mm.

The Box Experience

Inläggav Toiva Savolainen » tor 27 maj 2010, 23:12

Tänkte dela med mej av ett projekt som vi rodde i hamn den 26 maj 2010.
Med vi menar jag Timing Scandinavia och Nöjespoolen tillsammans med Globe Arenas.

Virtual Vision Venue
En unik eventplattform bestående av digital media i 360ᵒ, vilket ger oändliga möjligheter till nya mötesplatser och upplevelser.
Vad som helst kan göras i boxen, alla som upplever boxen får garanterat egna unika idéer av vad dom vill göra i boxen.
Surround-ljud, picture in picture, synka en box med en box i ett annat land med kamerabilder i realtid, produktlanseringar, föreläsningar, fester, middagar, TV-spel, fotbolls VM...

Den 24 maj 2010 flyttade vi in i Annexet för att för första gången snickra ihop bygget och få det att funka. Den 26 maj 2010 hade The Box världspremiär inför en stor publik där ett axplock av boxens möjligheterna visades upp, med underhållning av Tenors Unlimited från UK.

Det har varit en lång resa för alla involverade att skapa denna unika produkt som redan skakat om den publik om upplevt The Box, inte minst att hitta tekniska lösningar för att generera material på dom stora ytorna, ta fram dukar, ljudlösningar, ljuslösningar m,m..

Just denna box är 15x25 meter, vilket är mellanstorleken av tre storlekar som kommer finnas tillgänglig, så det finns en mindre och en större!
Bilagor
thebox1.jpg
thebox2.jpg
//Toiva - Scendesigner och Wyg-proffs.
http://www.bombee.se
Användarvisningsbild
Toiva Savolainen
PAR-46
PAR-46
 
Inlägg: 314
Blev medlem: tis 14 feb 2006, 12:27
Ort: GävleÅtergå till On Tour

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst