Ljudloggning på nattklubb

Här kan du diskutera andra frågor rörande ljud & musik som inte passar in i någon av ovanstående kategorier.

Ljudloggning på nattklubb

Inläggav Daniel Ryden » tor 25 sep 2008, 01:51

Tjaba!
Håller på och hjälper en nattklubb att få styr på loggning av ljudstyrkan på sina dansgolv. Det jag är ute efter är schemalagd loggning som kan gå efter nattklubbens respektive öppettider och aktiva dagar. Jag har installerat ett väl fungerande loggningssytem med RT Capture från Wavecapture. Men i det programmet kan man bara schemalägga starttiden för loggen men sen slutar den inte logga förrän man stoppar den manuellt. Det skapar ett extra moment som inte uppskattas eller prioriteras av personalen.
Är det någon som har sett eller hört någon lösning på det problemet? Har letat runt som en tok men har inte hittat någon vettig lösning. Alla tips är uppskattade!
Mvh Danne
Music & Lights AB
Daniel Ryden
PAR-20
PAR-20
 
Inlägg: 30
Blev medlem: tor 14 jul 2005, 23:47
Ort: Västerås

Inläggav Jonathan Olsson » tor 25 sep 2008, 07:12

Om programmet inte stödjer att scriptas går det alltid att använda ett externt program för att kontrollera musen eller tangentbordet så att programmet stoppas. Alternativt kan du ju kolla om det inte är möjligt att lägga till funktionen du saknar i programmet.
Jonathan Olsson
Site manager Skövde

Adapt AB
Användarvisningsbild
Jonathan Olsson
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 289
Blev medlem: fre 13 apr 2007, 22:56

Inläggav Mikael Thieme » tor 25 sep 2008, 07:30

Jonathan Olsson skrev:Alternativt kan du ju kolla om det inte är möjligt att lägga till funktionen du saknar i programmet.

Precis, prata med Dan och Johny (programmets upphovsmän) direkt.
Mikael Thieme
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 785
Blev medlem: mån 23 jan 2006, 19:07
Ort: Falkenberg

Inläggav Dan Bävholm » lör 27 sep 2008, 10:25

Tack för frågan!
RT-Capture ver 2 har en mer avancerad scheduler. Man kan sätta start och stopptid, starta loggningen vid programstart (med autostart oxå efter strömavbrott), starta loggningen över en viss ljudnivå etc.
Vidare finns det en email-motor som kan skicka email med loggfil regelbundet om man önskar. (Logg-filen kan läsas av den fria demon som finns på www.wavecapture.com under downloads).
Jag rekommenderar alla RT-Capture användare att uppgradera, då ver 2 har den reviderade SP-info metoden från 2007, där varje timma skall redovisas för sig.
En uppgradering kostar endats 900:-, och man skriver inte över sin gamla ver 1.x
(Daniel har just installerat en ver 2)
PÅ önskelistan till nästa version finns en mer avancerad scheduler som har en almenacka med veckor och månader. Det är rätt mycket programmeringjobb att få ihop en sådan, men om ni användare uppmuntrar oss så prioriterar vi om.
Just nu håller vi på att släppa Live-Capture Light, som oxå har en enklare SPL-loggning. Denna loggning kan läsas och printas ut av RT-Capture.

Hälsar
Dan
Våginfångare
Användarvisningsbild
Dan Bävholm
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 23
Blev medlem: mån 30 jul 2007, 22:53
Ort: Västkusten
Återgå till Övrigt ljud

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst