Hörlurar för livemedhörning?

Här kan du diskutera andra frågor rörande ljud & musik som inte passar in i någon av ovanstående kategorier.

Hörlurar för livemedhörning?

Inläggav Adam Fresk » fre 08 nov 2019, 15:48

Hej.

Jag har en fråga som säkert är lite ovanlig, eftersom mitt önskemål verkar vara lite ovanligt. Men vi får se.

Jag är helt enkelt ute efter ett par hörlurar (inte in-ear) för att använda som monitor, vid framför allt rep. Jag gillar inte in-ear för livebruk alls (!) men är också trött på brötigt och starkt replokalsljud. Det ideala vore någon sorts öppna over-ear-lurar som släpper genom ljud utifrån. Jag har testat detta vid något tillfälle men de lurar jag då använde har lagt av, och jag är nu ute efter ett par lurar som passar just mitt ändamål bäst.

Som sagt - jag gillar inte in-ear och jag vill inte heller "stänga in" ljudet med stängda över-ear-lurar. Det blir jättetrist att repa så, och inte minst att sjunga. Känns onaturligt och "fäster" inte.

Med ett par öppna lurar, däremot, skulle jag kunna fokusera på att ha sångljudet och lite klaviatur i lurarna, men vara väldigt sparsam med de andra instrumenten och istället höra dem utifrån, från PA:t "genom" lurarna. (Det kanske låter konstigt men jag har som sagt testat detta förr med gott resultat). Lurarna behöver dock ha bra bastryck och kunna spela starkt. De flesta öppna lurar är väldigt high fidelity med rak frekvenskurva vilket kan upplevas basfattigt, och så spelar de kanske inte jättestarkt.

Någon som har ngt tips på en vettig modell?

/Adam
Adam Fresk
PAR-20
PAR-20
 
Inlägg: 30
Blev medlem: lör 15 maj 2010, 20:08Återgå till Övrigt ljud

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron