Mac och Hd-sdi

Här kan du diskutera andra frågor rörande bild & datorer som inte passar in i någon av ovanstående kategorier.

Mac och Hd-sdi

Inläggav Johan Fälth » ons 29 apr 2015, 07:23

Hur gör ni för att få Mac-datorer att lira ihop med HD-Sdi?

Alla moderna macar skickar ju ut HDCP om man ansluter dessa digitalt. Problemet är att HD-Sdi ej stödjer detta, klipper då signalen.

Hur har ni gjort för att få detta att fungera?
"Det är aldrig för sent att ge upp"
Johan Fälth
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 598
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 12:17
Ort: Jönköping


Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav Johan Fälth » ons 29 apr 2015, 08:45

Jag har inte provat med Thunderbolt. Men utgår ifrån att det blir samma problem som med HDMI och DVI.
Problemet är ju att SDI helt saknar stöd för HDCP
"Det är aldrig för sent att ge upp"
Johan Fälth
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 598
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 12:17
Ort: Jönköping

Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav Nicke Löfgren » ons 29 apr 2015, 09:55

Det är inte macen som skickar ut signalen utan det är filmen eller programmet du använder!!

För att slippa skaffa dig en konverter HDMI till HD-sdi!! Typ en black magick scaler
"Det är inte lätt att förklara för dom som inte begrip" - Ingemar Stenmark
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3729
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav Johan Fälth » ons 29 apr 2015, 10:00

Nicke Löfgren skrev:Det är inte macen som skickar ut signalen utan det är filmen eller programmet du använder!!

För att slippa skaffa dig en konverter HDMI till HD-sdi!! Typ en black magick scaler


Fel, Apple skickar by default ut HDCP på all Digital Signal.

Har provat med både Blackmagic och Kramer, samma problem. Den nyper bilden direkt. Kör man däremot Analogt ut från macen så lirar det.
"Det är aldrig för sent att ge upp"
Johan Fälth
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 598
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 12:17
Ort: Jönköping

Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav Johan Sjöberg » ons 29 apr 2015, 13:22

Vi kör en mac-mini av senast modell med blackmagic hdmi-sdi i en fast installation. Aldrig haft problem med HDCP.
Även de mer portabla macarna kör vi med samma konverter. De gånger det har krånglat har vi inte kunnat härleda det till just HDCP.
Johan Sjöberg
PAR-20
PAR-20
 
Inlägg: 30
Blev medlem: fre 24 okt 2008, 19:28
Ort: Stockholm

Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav Krister Hedgren » sön 03 maj 2015, 18:00

http://www.kramerelectronics.com/produc ... name=PT-1C den här lilla killen kan trolla bort HDCP....

Annars kör ni en bildmixer som har HDCP och kan köra ändå..
Krister Hedgren
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 107
Blev medlem: mån 13 mar 2006, 17:06
Ort: Linköping

Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav Johan Fälth » mån 04 maj 2015, 07:17

Tack Krister!
"Det är aldrig för sent att ge upp"
Johan Fälth
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 598
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 12:17
Ort: Jönköping

Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav David Oxe » mån 04 maj 2015, 23:36

Mac slår på HDCP på all digital utsignal OM bildmixern/displayen rapporterar stöd för HDCP. Om den inte rapporterar stöd för HDCP så slår Macen inte heller på HDCP. Där skiljer sig Mac från PC som endast slår på HDCP när skyddat material spelas upp.
Dock kan man såklart inte spela upp skyddat material över en länk som inte stödjer HDCP.

Produkten som Krister länkar till är en EDID-minder, och den går att programmera med ett EDID som INTE har stöd för HDCP och då kommer ni få bild, dock går det fortfarande inte att spela upp skyddat material.
David Oxe
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 129
Blev medlem: tor 01 dec 2005, 21:25
Ort: Göteborg

Re: Mac och Hd-sdi

Inläggav Johan Fälth » tis 05 maj 2015, 07:04

David Oxe skrev:Mac slår på HDCP på all digital utsignal OM bildmixern/displayen rapporterar stöd för HDCP. Om den inte rapporterar stöd för HDCP så slår Macen inte heller på HDCP. Där skiljer sig Mac från PC som endast slår på HDCP när skyddat material spelas upp.
Dock kan man såklart inte spela upp skyddat material över en länk som inte stödjer HDCP.

Produkten som Krister länkar till är en EDID-minder, och den går att programmera med ett EDID som INTE har stöd för HDCP och då kommer ni få bild, dock går det fortfarande inte att spela upp skyddat material.


Bra Input David, Tack!
"Det är aldrig för sent att ge upp"
Johan Fälth
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 598
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 12:17
Ort: Jönköping




Återgå till Övrigt/Datorer

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster