Riksteatern söker två projektledare ljus till LLB

Här kan du söka personal för anställning eller tillfälliga uppdrag.

Riksteatern söker två projektledare ljus till LLB

Inläggav Karin Morell Hammarsten » fre 22 dec 2017, 09:22

Riksteatern söker två Projektledare Ljus till Ljud- ljus- och bildenheten (LLB)

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).
Vi söker nu två kompetenta personer för att arbeta tillsammans med oss på LLB.

Vad innebär tjänsterna?
Som projektledare ljus ansvarar du för inköp, planering, logistik, service, support och teknisk utveckling avseende Riksteaterns ljusutrustning. Du bidrar till och levererar ljustekniska lösningar till Riksteaterns produktioner och projekt med hög kvalité och kostnadseffektivitet.
Du är en erfaren belysningsmästare och ljussättare som kan stötta våra tekniker och vara bollplank för våra gästande ljussättare.
Du har ett nyfiket sinne och tar Riksteatern in i framtiden med smarta turnélösningar och kloka investeringar med resurseffektivitet och miljö i fokus.

Vad är viktigt för rollen?
Du har teaterteknisk utbildning inom ljus för scenkonst och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Du har en gedigen arbetslivserfarenhet från scenkonstbranschen som belysningsmästare och ljussättare. Som person är du händig och innovativ med goda tekniska kunskaper och kompetens inom starkström och elektronik. Du kan löda och göra reparationer samt tillverka snygga, smarta och effektiva konstruktioner.
Du har god datavana i PC-miljö och är väl förtrogen med MA eller Congo/Cobalt.

Det är meriterande om du har kunskaper i Isadora, D3, MA, ETC, nätverksteknik och Midi/MSC. Det är också en merit att ha arbetslivserfarenhet som servicetekniker. Vi ser gärna att du har erfarenhet av konstruktionsarbete och turnerande verksamhet.
B-körkort samt svenska och engelska i tal och skrift är meriterande.

Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.
Det tekniska sidan av vår bransch är starkt mansdominerad och vi eftersträvar jämnare könsbalans.

Som person har du förmågan att komma med nya infallsvinklar, idéer och lösningar och förverkligar dem. Du tar egna initiativ i det dagliga arbetet, du tar lätt till dig nya arbetssätt och ny teknik. Du är serviceminded, du kan möta medarbetare och beställare med en positiv och hjälpsam inställning och ett lösningsorienterat synsätt.
Du är en strukturerad person som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Du sätter upp och håller tidsramar. Du är en noggrann person som kan hålla mycket god ordning på ljuslagret och kan hjälpa kollegorna att upprätthålla denna genom tydliga och logiska märkningar, struktur och genomtänkta lösningar för att effektivisera och bibehålla ett gott skick på utrustningen.

Övrigt
Tjänsterna är på heltid, arbetstid dagtid, kvälls- och helgarbete förekommer. Tjänsteort är Norsborg.
Tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med provanställning i 6 månader. Tillträde till tjänsterna sker snarast eller enligt överenskommelse.

För mer information kontakta:
Henrik Malmberg, chef Ljud, Ljus och Bild, tel: 08-531 991 36
Karin Morell Hammarsten, personalspecialist, tel: 08-531 99 467
Jenny Larsson, facklig representant för Teaterförbundet, tel: 08-531 993 45

Välkommen med din ansökan!
Vi vill ha din ansökan inklusive CV, senast den 15 januari 2018.

För mer information gå in på http://www.riksteatern.se alt sök tjänsterna här https://riksteatern.varbi.com/se/what:job/jobID:184684/

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och Södra Teatern är ett dotterbolag. Läs mer på riksteatern.se.
Karin Morell Hammarsten
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 31 mar 2017, 13:01Återgå till Personal eftersökes

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster