Riksteatern söker Service & Eventtekniker

Här kan du söka personal för anställning eller tillfälliga uppdrag.

Riksteatern söker Service & Eventtekniker

Inläggav Karin Morell Hammarsten » mån 27 nov 2017, 11:34

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vi söker nu en kompetent person för att arbeta tillsammans med oss på LLB.

Vad innebär tjänsten?
Som service & eventtekniker på LLB har du ansvaret för service, reparationer och ordning på ljudlagret. Du är en kunnig ljudtekniker med bildkompetens som kan supporta våra produktioner både på ljud och bild och kan göra utryckningar till våra turnéer vid behov.
Du skapar dig en överblick på hur vi använder bild i föreställningar och kan stötta vår bildprojektledare både vad det gäller utrustning och smarta lösningar.
På våra återkommande event är du navet på LLB för ljud, ljus och bild och stöttar projektledaren så att eventet planeras och utrustas på ett snyggt och smart sätt. Du sköter även tekniken eller en del av den på våra event.

Vad är viktigt för rollen?
Du har teaterteknisk utbildning och/eller arbetslivserfarenhet från ljud/bild/event/musik/teaterbranschen som ljud- och bildtekniker. Du är van att hantera backline och olika instrument. Du är händig och innovativ med stort tekniskt intresse, kan löda och göra grundläggande reparationer samt tillverka smarta konstruktioner för turné. Du har god datavana, både i Mac och PC och har åtminstone grundläggande kunskaper i nätverksteknik. B-körkort samt svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
Meriterande erfarenheter är om du har jobbat som servicetekniker, om du har turnerat och om du har jobbat med ljus.
Meriterande är även kunskaper i Qlab, Isadora, D3, Ma2 och ETC:s ljusbord, Midi/MSC och ljussättning.

Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.

Som person är du serviceinriktad. Du möter andra personer med en hjälpsam inställning och ett positivt synsätt. Du är du noggrann och planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar egna initiativ och tar lätt till dig nya arbetssätt och ny teknik.

Det tekniska sidan av vår bransch är starkt mansdominerad och vi eftersträvar jämnare könsbalans.

Övrigt
Tjänsten är på heltid, arbetstider dagtid, kvälls- och helgarbete förekommer. Tjänsteort är Norsborg.
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning i 6 månader. Tillträde till tjänsten snarast eller enligt överenskommelse.

För mer information kontakta:
Henrik Malmberg, chef Ljud, Ljus och Bild, tel: 08-531 991 36
Karin Morell Hammarsten, personalspecialist, tel: 08-531 99 467
Jenny Larsson, facklig representant för Teaterförbundet, tel: 08-531 993 45

Välkommen med din ansökan!
Vi vill ha din ansökan inklusive CV, senast den 11 december 2017.
För mer information gå in på http://www.riksteatern.se alt sök jobbet här: https://riksteatern.varbi.com/se/what:job/jobID:180273/

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och Södra Teatern är ett dotterbolag. Läs mer på riksteatern.se.
Karin Morell Hammarsten
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 31 mar 2017, 13:01Återgå till Personal eftersökes

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster