LLB certifierar Ljud, Ljus och Bildinstallatörer

Här kan du posta nyheter om vad som händer inom ljud & ljus världen.

LLB certifierar Ljud, Ljus och Bildinstallatörer

Inläggav Jonas Larsson » fre 24 mar 2017, 18:35

Lite info från LLB ang deras nya branschcertifiering:

"Föreningen LLB har nu tagit fram på certifiering för Ljud, Ljus och Bild och det finns nu ett antal frågor i en frågebank som slumpas fram till ett individuellt prov. Provet beräknas ta ca 90 minuter att genomföra och genomförs i första omgången i Stockholm under april och i Göteborg i maj 2017. Tills vidare arrangeras enbart provtillfällen med fysisk närvaro, dvs proven kan ej utföras på distans.

Detta prov rör alla i branschen som kommer i kontakt med den här tekniken, från installatörer, säljare och konsulter till dig som behöver kunna felsöka och sköta utrustning på plats. Du kommer att kunna visa att du har de teoretiska kunskaper som är en grund för att du kommer att klara av att leverera en bra installation av Ljud, Ljus eller Bild

Dessa teoretiska kunskaper måste kompletteras med praktisk förmåga. En LLB certifiering är ett bevis för att det finns en grundläggande kunskap.
Kraven och frågorna har tagits fram av tre ledande branschspecialister; Per Sjösten för Ljud, Ulf Sandström för Ljus och Benny Norling för Bild. När du klarat certifieringsprovet kommer du att få ett diplom och en personlig elektronisk stämpel som du kan använda i dina mail, offerter m m. Certifieringen kommer att gälla i 5 år och samtliga certifierade kommer att publiceras på LLB:s hemsida och i andra sammanhang.

Certifieringen kostar 2.990 kronor (ex. moms) per certifieringsområde, där du som är anställd i ett LLB anslutet företag får 30 % rabatt. Faktura sändes ut efter genomfört prov till företaget som anmält person att utföra testet.


Kostnad för eventuellt omprov är 700:- (ex. moms) per provtillfälle. Även på denna kostnad får du som anställd i ett LLB anslutet företag 30% rabatt. Omprovet kan göras redan vid nästkommande certifieringstillfälle, dock ska omprovet göras senast inom ett år från första provtillfället. Max tre omprov kan göras.
För att registrera dig till certifieringen går du in på länken https://llb.palms.academy/login
Du behöver där skapa dig ett konto för att komma vidare. Därefter kan du välja certifieringstillfälle och vilken av certifieringarna Ljud, Ljus eller Bild som du vill göra.

Vi inleder nu med provtillfället i Stockholm:
Måndagen den 24 april kl. 10-11:30 (sista anmälningsdatum 13 april)

Plats: Näringspunkten, Klara Norra Kyrkogata 31, 3 Våingen.
Som provtagare behöver du ta med en egen laptop till provtillfället. Provet startar kl. 10:00, så du bör infinna dig på plats i god tid innan. Kaffe/thé serveras innan provets start.

VÄLKOMMEN!"
//Jonas - ljudoljus.net crew
Användarvisningsbild
Jonas Larsson
ljudoljus.net admin
ljudoljus.net admin
 
Inlägg: 1766
Blev medlem: tis 15 jul 2003, 01:00
Ort: SkövdeÅtergå till Branschnyheter/Övriga nyheter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst