Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Här kan du diskutera högtalare, monitorer, slutsteg mm.

Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Magnus Arkenklo » ons 07 mar 2018, 17:42

Hej, var hittar jag en nätdel till mitt Crownsteg Amcron 36x12 ??

Någon som vet/känner någon som kan fixa?


Mvh Magnus / Ljudgruppen.se
Användarvisningsbild
Magnus Arkenklo
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 14
Blev medlem: fre 10 jul 2009, 10:44
Ort: Nässjö

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Bengt Norling » ons 07 mar 2018, 18:45

Kolla med Per på brightgroup om dom har något kvar,
Blir nog billigast om själva nätdelen är kass.
Bengt Norling
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 596
Blev medlem: ons 07 jan 2004, 01:00
Ort: Leksand

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Magnus Arkenklo » ons 07 mar 2018, 21:05

Tack för svar.

Pratade med honom innan idag och
Det värsta är att jag köpte steget där! hehe

Dom har sålt slut på dom. Tyvärr.

Annars hade han säkert löst det!

Mvh Magnus / Ljudgruppen.se
Användarvisningsbild
Magnus Arkenklo
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 14
Blev medlem: fre 10 jul 2009, 10:44
Ort: Nässjö

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Johan Fälth » tor 08 mar 2018, 08:11

Kollat med Septon?
"Det är aldrig för sent att ge upp"
Johan Fälth
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 652
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 12:17
Ort: Jönköping

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Bengt Norling » tor 08 mar 2018, 09:24

Är det trafon som är kass eller ett fel på kretskortet till nätdelen?
Bengt Norling
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 596
Blev medlem: ons 07 jan 2004, 01:00
Ort: Leksand

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Magnus Arkenklo » tor 08 mar 2018, 11:11

Tack för visat intresse!

Nope ,inte kollat med Septon, så det får jag göra.

Jag vet tyvärr inte till 100% om det är nätdelen, det enda jag har kunnat konstatera är att inget värme skydd har slagit ifrån. Kan inte så mycket mer inom ämnet.
Trafon är ju 2 delad och den ena delen blir aldrig varm vid uppstart av steget.
Är detta kanske = paj?

Är det vanligt att kontrollkortet går sönder?

Beskrivning av felet! :

3600 kanalen fungerar fullt ut (spelar som f...jättehögt! :D )
1200 kanalen spelar inte alls, grön indikator lyser konstant och röd är släckt :cry: .

Spänning från trafo till "slutstegskorten" finns bara på 3600 sidan, helt dött på 1200 :? .

Hjälpte detta er som kan lite?

Polare ska kika lite på det och se om han har några idéer.

Mvh Magnus / Ljudgruppen.se
Användarvisningsbild
Magnus Arkenklo
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 14
Blev medlem: fre 10 jul 2009, 10:44
Ort: Nässjö

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Bengt Norling » tor 08 mar 2018, 11:29

Låt någon kolla det, skulle bli förvånad om trafon är kass.
Bengt Norling
PAR-56
PAR-56
 
Inlägg: 596
Blev medlem: ons 07 jan 2004, 01:00
Ort: Leksand

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Magnus Arkenklo » tor 08 mar 2018, 12:13

Tack Bengt för svar.

Efter ytterligare rengöring a div anslutningar så konstaterar jag att ett av reläerna
på kontrollkortet slår på/av med jämna mellanrum.

Så du kanske rätt i att det kan vara kontrollkortet eller något det försöker slå på.

Jag får söka vidare, återkommer om jag hittar en lösning!

Mvh Magnus / Ljudgruppen.se
Användarvisningsbild
Magnus Arkenklo
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 14
Blev medlem: fre 10 jul 2009, 10:44
Ort: Nässjö

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Daniel Nordin » tor 08 mar 2018, 12:17

Är det inte MA serien som använder fläkten som en trafo?
Har för mig att vi haft liknande fel på något steg. Det klickar liksom inte igång.
Då var det för att styrkorten inte fick ström från trafon (fläkten)
__________________________________
www.dmsound.se
0413-575040
Daniel Nordin
PAR-30
PAR-30
 
Inlägg: 149
Blev medlem: tor 15 nov 2007, 13:00

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Nicke Löfgren » tor 08 mar 2018, 12:55

Nu kan jag inte flödet på dessa steg!

Men ofta andvänder man relä vid kortslutnings skydd! Kan vara så att någon effekt trissa är trasig! Du Skulle kunna mäta dom å kolla
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3936
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Magnus Arkenklo » tor 08 mar 2018, 14:20

Hej Daniel: Jo det stämde, kollade upp och fläkten levererar!

Tack för tipset!

Nicke: Jo, vi får nog kolla det åxå. Det verkar vara ett ganska komplext säkerhetssystem i dom här gamla burkarna!

Mvh Magnus / Ljudgruppen.se
Användarvisningsbild
Magnus Arkenklo
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 14
Blev medlem: fre 10 jul 2009, 10:44
Ort: Nässjö

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Magnus Arkenklo » lör 10 mar 2018, 11:38

Följetången fortsätter.

Ytterligare tester visar att trafo verkar vara ok, ett relä på styrkortet försöker starta upp 2:a kanalen
men slår ifrån lika snabbt.

Enligt min mät expert verkar själva slutsteget på den kanalen vara ok ändå.
Fler mätningar kommer att göras idag Lördag så får vi se vart vi hamnar!

Mina funderingar: Vi har ju ett likadant slutsteg till. Är det en bra idé att flytta över
styrkortet från det fungerande steget till mitt trasiga?
Eller finns det risk att man sabbar det styrkortet också???

Någon som vill, orkar och kan svara på det?

Mvh Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Arkenklo
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 14
Blev medlem: fre 10 jul 2009, 10:44
Ort: Nässjö

Re: Trasigt Crown 36x12, vem har delar?

Inläggav Nicke Löfgren » lör 10 mar 2018, 11:54

Varför inte åka till en ”tvreperatör” han hittar nog felet ganska omgående!
Istället för att testa dig fram å kanske förvärra problemet!!

Jag är ganska säker att problemet sitter i kraftdelen på slutstegsmodulen
Användarvisningsbild
Nicke Löfgren
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 3936
Blev medlem: ons 09 nov 2005, 19:02




Återgå till Högtalare/Slutsteg

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster