Hur ser ett strob ut invändigt

Har kan du diskutera strob, moonflowers, laser, skytrackers mm.

Inläggav miffo » tor 25 mar 2004, 00:50

nja... det e nog lite till... typ 20000V till röret.
miffo
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 23 mar 2004, 01:00
Ort: GBG

Inläggav Rikhard Tiittanen » tor 25 mar 2004, 07:33

Antoniclight skrev:Om ni vill snacka om hur man smäller kondingar så starta en annan tråd :) ;)

Men vad är drivspänningen på tro?
Tror ju inte att den får 230V rakt in precis.


Det är väll en transformator på 12/20/24 volt inne iden, som man kopplar 220 till? :roll:
Rikhard Tiittanen
PAR-46
PAR-46
 
Inlägg: 368
Blev medlem: mån 26 jan 2004, 01:00
Ort: sundsvall

Inläggav Antoniclight » tor 25 mar 2004, 07:44

ja jag vill veta om det är just 12/24 eller liknande?

Ingen som vet?
Arbetar som ljustekniker och Discjockey

www.antoniclight.com
www.clubidentity.com
Antoniclight
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 16 jul 2003, 01:00
Ort: Kisa

Inläggav Rikhard Tiittanen » tor 25 mar 2004, 08:02

Antoniclight skrev:ja jag vill veta om det är just 12/24 eller liknande?

Ingen som vet?


De beror nog på märke och styrka på stroben
Rikhard Tiittanen
PAR-46
PAR-46
 
Inlägg: 368
Blev medlem: mån 26 jan 2004, 01:00
Ort: sundsvall

Inläggav markus » fre 26 mar 2004, 00:46

Varför 12/24V? Tror nog bara man har det till styrspänning i sådana fall. Har för mig att man matar på en konding (via nån likriktare och annat trams..) med nätspänning.
markus
Rookie
Rookie
 
Inlägg: 17
Blev medlem: mån 22 mar 2004, 01:00
Ort: Göteborg

Inläggav Tomas Jern » fre 26 mar 2004, 11:46

Jag köpte för en massa år sedan en byggsats i form av ett strobe. Det drevs med nätspänning dvs 230V eller på den tiden 220V. Iaf stod det en varningstext på byggsatsen låda typ: Varning hög spänning 1000V.
Det strobet var på 25W. Har man starkare strob kan jag tänka mej att spänningen är betydligt högre vid urladdningarna. Stora strömmar har ju mycket förluster i form av värme, och kräver kraftigare kablar för att undvika dessa förluster. Då är det bättre att transformera upp till hög spänning. OBS! det är bara mina teorier att spänningen är högre... kan ju vara på annat vis..... Dock är jag helt säker på att det var hög spänning i den strobe byggsatsen. Det killade på samma vis som när man tar tag i ett elstängsel som jobbar med högspänning. :lol:
Måste man skriva nått här?
Tomas Jern
PAR-20
PAR-20
 
Inlägg: 89
Blev medlem: lör 26 jul 2003, 01:00
Ort: Eggby!!

Inläggav ElectroAudioHB » fre 26 mar 2004, 11:58

MrT skrev:Jag köpte för en massa år sedan en byggsats i form av ett strobe. Det drevs med nätspänning dvs 230V eller på den tiden 220V. Iaf stod det en varningstext på byggsatsen låda typ: Varning hög spänning 1000V.
Det strobet var på 25W. Har man starkare strob kan jag tänka mej att spänningen är betydligt högre vid urladdningarna. Stora strömmar har ju mycket förluster i form av värme, och kräver kraftigare kablar för att undvika dessa förluster. Då är det bättre att transformera upp till hög spänning. OBS! det är bara mina teorier att spänningen är högre... kan ju vara på annat vis..... Dock är jag helt säker på att det var hög spänning i den strobe byggsatsen. Det killade på samma vis som när man tar tag i ett elstängsel som jobbar med högspänning. :lol:


Det krävs en väldigt hög spänning för att få strömmen att hoppa igenom urladdningsröret och det är bara därför man måste ha högspänning i ett strob.
ElectroAudioHB
PAR-36
PAR-36
 
Inlägg: 277
Blev medlem: lör 07 feb 2004, 01:00
Ort: Egenföretagare

Inläggav Ian Delahorne » fre 26 mar 2004, 13:49

Gör det? Våra bioprojektorer går på 24V... Däremot behöver man en ganska högfrekvent startpuls.
"This is the updated input list"
Användarvisningsbild
Ian Delahorne
PAR-64
PAR-64
 
Inlägg: 1461
Blev medlem: lör 10 jan 2004, 01:00
Ort: vettet




Återgå till Effekter

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst